Wat is Tettalks


een groeiende serie films met als thema het monumentale complex (voormalige lettergieterij), de kunstenaars en bewoners, bedrijven en organisaties van het woonwerkpand Tetterode in Amsterdam Oud-west. Tetterode is in 1981 gekraakt. Momenteel is er een solidconstructie: woningbouwvereniging Stadgenoot beheerd de buitenkant, bewonersorganisatie Ruimschoots gaat over de binnenkant van de gebouwen.

Hieronder een selectie

toek kijkt terug

Radio 100 was in, om en na de kraaktijd een van de belangrijkste illegale experimentele radiostations van Amsterdam. Regelmatig werden ze door de politie uit de lucht gehaald. Bij invallen werd de zendaparatuur in beslag genomen, maar door de vele fans konden ze vaak een paar dagen later gewoon weer verder gaan.
interview: Jozef van der Heijden
film/edit: Inge Willems

 

 

het verhaal van de schoorsteen

Op de binnenplaats van Tetterode staat een schoorsteen. Dit is een monument. Een aantal jaren geleden sloeg de bliksem in de toren.

film/edit: Inge Willems

 

 

 

Flowerheads

Kunstenares Ina van den Heuvel herschept haar eigen hoofd uit gedroogde bloemen, grassen, kruiden en takjes.

film/edit Inge Willems
music: Alex Bailey

 

 

 

Jeroen Werner: folie- en aderwerken

Kunstenaar Jeroen Werner vertelt over de aanleiding, de methode en bijzondere ankedotes over 2 van zijn kunstprojecten gebaseerd op het menselijk lichaam.

film/edit: Inge Willems

Dorothée Meddens- over haar film: El Ritmo de la tierra

Filmmaker Dorothée Meddens vertelt over de bijzondere techniek die zij gebruikte voor haar film El Ritmo de la tierra.

film/edit: Inge Willems

Jozef van der Heijden- het maken van een vlieger voor Sidi Kaouki

Kunstenaar Jozef van der Heijden maakt een vlieger voordat hij vertrekt naar Marokko voor het maken van een performancefilm.

film/edit: Inge Willems