Tettalks


een groeiende serie korte films met als thema het monumentale complex (voormalige lettergieterij), de kunstenaars en bewoners, bedrijven en organisaties van het woonwerkpand Tetterode in Amsterdam Oud-west.

Tetterode is in 1981 gekraakt. Momenteel is er een solidconstructie: woningbouwvereniging Stadgenoot beheert de buitenkant, bewonersorganisatie Ruimschoots gaat over de binnenkant van de gebouwen.

Hieronder een selectie

Après nous le déluge: in het atelier van Charlotte Schrameijer

 


film/edit: Inge Willems

Toek kijkt terug

Radio 100 was in, rond en na de kraaktijd een van de belangrijkste illegale experimentele radiostations van Amsterdam. Regelmatig werden ze door de politie uit de lucht gehaald. Bij invallen werd de zendaparatuur in beslag genomen, maar door de vele fans konden ze vaak een paar dagen later gewoon weer verder gaan. Toek, de initiator en fervent radiomaker kijkt terug.

interview: Jozef van der Heijden
film/edit: Inge Willems

het verhaal van de schoorsteen

Op de binnenplaats van Tetterode staat een fabrieksschoorsteen. Een monument. Een aantal jaren geleden sloeg de bliksem met veel geweld in deze toren. De helft van de schoorsteen lag in puin, de rode stenen lagen tot ver in de omtrek verspreid. In deze korte film volgen we het verhaal van de reconstructie.

film/edit: Inge Willems

Flowerheads

Kunstenares Ina van den Heuvel herschept haar eigen hoofd uit gedroogde bloemen, grassen, kruiden en takjes.

film/edit Inge Willems
music: Alex Bailey

Jeroen Werner: folie- en aderwerken

Kunstenaar Jeroen Werner vertelt over de aanleiding en de methode van twee van zijn kunstprojecten gebaseerd op het menselijk lichaam. Ook komt hij met twee bijzondere anekdotes.

film/edit: Inge Willems

 

Dorothée Meddens- over haar film: El Ritmo de la tierra

Filmmaker Dorothée Meddens vertelt over de bijzondere techniek die zij gebruikte voor haar film El Ritmo de la tierra. Voordat de drones de wereld overnamen :))

film/edit: Inge Willems

Jozef van der Heijden- het maken van een vlieger voor Sidi Kaouki

Zijn zoals Napoleon. De wereld rondreizen in bijzondere kostuums. Dat is de kern van de kunst van Jozef van der Heijden.  In deze korte film maakt hij een bijzondere vlieger voordat hij vertrekt naar Marokko voor het filmen van zijn nieuwste performance.

film/edit: Inge Willems