Kunst

Corpus Florens

Crowdfundingfilmpje voor het project Corpus Florens van kunstenares Ina van den Heuvel. Zij wil een mal laten maken van haar eigen lichaam, om kunstwerken te creëren van natuurlijk materiaal.
film/edit: Inge Willems

Weiner wall

Weiner Wall is een project van M4 in de marmerhal van kunstenaarspand Tetterode. Verschillende kunstenaars maken achter elkaar een wandschildering op de muur waar de Amerikaanse kunstenaar Lawrence Weiner eens zijn tekstwerk had staan voordat het overgeschilderd werd. Het resultaat is een serie übermalungen, een gelaagd kunstwerk.

Hier een compilatiefilm van 8 kunstenaars die na elkaar muurschilderingen gemaakt hebben.
met oa kunstenaars Rob Birza en Jan van der Ploeg, Hadassah Emmmerich en Erik Odijk.

edit: Inge Willems

I try to experience what the canvas wants to reveal

Een korte film over de serie Spheres van kunstenares Baukje Spaltro. In haar atelier vertelt Baukje over haar werkproces. Bijvoorbeeld dat de ziel van een kunstwerk in het canvas zit. En dat zij net zo lang blijft kijken totdat zij de verborgen ziel kan onthullen.
film/edit: Inge Willems
muziek oa Dez Mona

In het atelier van Jeroen Werner

Kunstenaar Jeroen Werner vertelt over zijn folie- en aderwerken.

 

 

Verbinding

een drieluik van kunstenaar Baukje Spaltro

Baukje Spaltro wordt een aantal maanden gevolgd tijdens het ontwikkelen van haar grote drieluik Verbinding. Dit kunstwerk is gemaakt in opdracht van Inforsa ontstaan in samenwerking met een groep patiënten/cliënten.
film/edit: Inge Willems

 

reportage: geluidskunstenaar Zeno van den Broek

Zeno speelt in de echokamer van Mediamatic (juni 2013) en vertelt over de achtergrond van zijn werk.
film/edit: Inge Willems

 

in het atelier van kunstenares Anne-Lore Kuryszczuk

Anne-Lore werkt met bijzondere structuren, technieken en heldere kleuren. Een kort kijkje in de keuken.
film/edit: Inge Willems

 

the incredible shrinking man

Voor dit langdurende project van kunstenaar Arne Hendriks, reisden we af naar België om een struisvogel te kopen (vrouwtje 66 kilo) die een dag later in kunstcentrum Stroom Den Haag geprepareerd zou gaan worden in een zelfmade oven van kunstkok Harold de Bree. The incredible Shrinking Man is een kunstproject waarin gepleit wordt voor het reduceren van de mens tot een grootte/hoogte van 60 cm. Dat zou de optimale menselijke lengtemaat zijn voor een goed duurzaam, krachtig en hartelijk leven.
film/edit: Inge Willems

 

07:05:1945

een kunstproject van Ronald van Tienhoven
07:05:1945 is een reenactment (and more) van kunstenaar van Ronald van Tienhoven. Het project vond plaats op 7 mei 2013 op de dam in Amsterdam, het is gebaseerd op de beruchte dambeschieting op 7 mei 1945. Volkomen onverwacht openden soldaten van de Kriegsmarine toen het vuur op de feestende menige op de dam die de bevrijding dachten te vieren. Dit met 22-30 doden en 120 gewonden als gevolg.

Een crowdfoundingfilmpje voor de site voordekunst.nl

film/edit: Inge Willems

 

de reenactment op de dam

Kunstenaar Ronald van Tienhoven zet alle vrijwilligers neer zoals op de foto van fotograaf Leins die in 1945 de beroemde foto maakte van schuilende mensen.

film/edit: Inge Willems

 

heroic failure

Eenzaamheid, humor, melancholie, verveling en romantiek; het zit allemaal in het werk van Jozef van der Heijden. Sinds 2005 werkt de kunstenaar aan het project Heroic Failure, waarin hij als alter ego van Napoleon de romantiek en de tragiek van het leven zoekt. Napoleon is een karikaturale figuur, maar ook een tragikomisch persoon. Na het hoogtepunt van zijn carrière als keizer, begint zijn down fall. De ene nederlaag volgt de andere op, alles mislukt. De ambitieuze heerser, de trotse, over het paard getilde man gaat ten onder.

Hieronder een selectie van de 15 korte films.
edit films: Inge Willems

 

MYOSOTIS vergeet me niet Myanmar, 2013 3.14 min

NARSISSUS Kassel, Germany, 2012 3.00 min.

Crossing Shibuya Tokyo, Japan, 2014 1.23 min.

 

holland baroque society meets eric vloeimans

een promo voor het bijzonder samenwerkingsverband tussen Holland Baroque Society en trompetist Eric Vloeimans
interview: Robert van Weperen
film/edit: Inge Willems