educatie

2019-2021
workshop klasjournaal
(verschillende) basisscholen groep 5 t/m 8
Samen met (eind)regisseur Biba Krklec heb ik een (een of meerdaagse) workshop ontwikkeld waarin kinderen in groepjes een klasjournaal maken. De kinderen leren een onderwerp researchen, teksten schrijven, presenteren en interviewen. Ze worden gefilmd voor een greenscreen. Dit resulteert in een gefilmd klasjournaal. Hier de promo

2019
leraar AV-design
tweedejaars afdeling CMD
Hogeschool van Amsterdam
Als docent begeleidde ik een groep studenten in het maken van verschillende korte films, waarin technische beheersing, maar vooral ook het motiveren van hun persoonlijke keuzes en stijl centraal stonden.

2017
projectcoach
propedeuseproject: slaap lekker
afdeling CMD
Hogeschool van Amsterdam
Ik begeleidde verschillende groepen studenten in het maken van een slaap-app en een daaraan gekoppelde korte film. Vooral de groepsdynamiek vond ik belangrijk. De studenten moesten leren om goed samen te werken, iedereen aan bod te laten komen en in zijn of haar specifieke kracht te zetten.

2016
docent masterclass visuele kunstkritiek (6 bijeenkomsten)
Stedelijk Museum Amsterdam
Jonge kunstcritici maken een kunstkritisch filmessay. Een bijzondere uitdaging, want voorbeelden van deze documentairevorm zijn zeldzaam. Daarom stond het experiment, meer dan een perfect eindresultaat, voorop. We werkten aan een persoonlijke vormtaal die toch goed kon communiceren met een grote achterban.

mondriaanfondsimgres-1

2016
workshopleider documentaire maken en scriptschrijven
ROC Leiden
Wat zijn de verschillende vormen van documentaires die gemaakt kunnen worden? Welke kies jij met jouw groep? En hoe pak je het maken van je documentaire stap voor stap aan? De leerlingen van het ROC kregen van mij stevige handvatten om aan de slag te kunnen gaan met hun film. De feedback die ik kreeg van de studenten was bijzonder positief.

imgres-2

2014
AV-docent project Hart en Handen
Cinema Oostereiland in Hoorn.
Leerlingen van het VMBO in Hoorn maken in groepjes een film over het uitoefenen van een bijzonder beroep. Een van hen wordt gevolgd op weg naar een meesterproef, de anderen maken hier een film van. En belangrijk deel van mijn werk was iedereen bij de les te houden. Ook diegenen die zich probeerden ‘te drukken’

imgres-1

2010
Mediadocent project Film2Connect
4e Gymnasium/ Reigersbos
Leerlingen van het 4e Gymnasium Amsterdam leren om in vier maanden tijd zichzelf filmisch goed neer te zetten om daarna om iemand van een andere school in Amsterdam -een leerling van Reigersbos- te portretteren. En vica versa.

logo.def.jouwidee.fc

2009
filmdocent project Who Are You?
Tropenmuseum Amsterdam
Nederlandse en Indiase kinderen doen mee aan een uitwisselingsprogramma. In 10 workshops krijgen ze les in het maken van korte films met de mobiele telefoon. Ze geven elkaar opdrachten waardoor ze inzicht krijgen in elkaars leven, land en cultuur.

tropen

2006
filmdocent project Face Your World
in opdracht van 4xm
Scholieren van het TEC (VMBO) leren in twee maanden korte filmpjes maken over hun omgeving en fascinaties

imgres-3

2006
gastdocentschap
afdeling wonen
Design Academy Eindhoven
Een cursus van 5 maanden in het maken van een korte documentaire over verschillende vormen van alternatief en/of creatief wonen

design-academy-eindhoven