Allerlei


40 jaar bijstandsbond

De bijstandsbond in Amsterdam bestond in 2016 veertig jaar. In deze film wordt een geschiedenis geschetst van standvastige inzet, ludieke acties en spraakmakende bijeenkomsten. En dat alles geleid door mensen die zich op vrijwillige basis al die jaren, soms wel 80 uur per week ingezetten voor de maatschappelijk minderbedeelden. En hen helpen met raad en daad en vaak ook nog een advocaat. De hoogtijdagen lagen in de vorige eeuw, met als een van de hoogtepunten de Europese marsen naar Amsterdam, toen zich meer dan 50.000 mensen naar onze hoofdstad bewogen.
Aan het woord onder meer eersteuurder Anke van der Vliet en voorzitter Piet van der Lende

gemaakt door Inge Willems

 

 

promo voor NPO-journalistiek

mash-up promo om de portal NPO-journalistiek op de kaart te zetten

edit: Inge Willems

de infrastructuur van de Smart City

reportage nav een symposium georganiseerd door het planbureau van de Leefomgeving in het kader van IABR-2014, urban by nature.
juni 2014

film/edit: Inge Willems

aus dem leben eines taugenichts

Film (Duitstalig) met als basis het roerige leven van kasteelheer Leo Lippold, voormalig kunstenaar, voormalig Aschenbachgalerie Amsterdam, voormalig DDR. Leo Lippold (60) is afkomstig uit Thalmheim, Oost-Duitsland. In Dresden mengde hij zich in kunstenaarskringen. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij zonder bezit naar het westen, kwam via omwegen terecht in een groot kraakpand in Amsterdam en werkte zich met bouwklussen in the red light district op tot fameuze galerist. Hij vertegenwoordigde oa kunstenaar A.R Penck (toen 7de op de wereldranglijst), werd uitgebreid beschreven door de stasi, maakte in de jaren tachtig furore en geld op internationale kunstbeurzen. Met het geld dat hij verdiende kocht hij Schloss Scharfenberg bij Dresden, dat hij eigenhandig van ruïne opbouwde tot kasteel en momenteel als cultuurhotel exploreert.

film/edit: Inge Willems en Ali Haselhoef