Achtergrond

 


opleiding

UVA culturele studies, publicistische variant

met Nederlands en kunstgeschiedenis als basis

HBO social media

skills

beheersing verschillende editprogramma’s waaronder Premiere Pro, Final Cut Pro 7 en X, verschillende videocamera’s, WordPress, ontwikkelen sociale media strategieën

 

werkervaring algemeen

freelance film- documentairemaker                                            (1990-2018)

VPRO- programmamaker tv-internet                                          (1996-2007)

zelfstandig multimediaproducent                                                (2007-2015)

ontwikkelen en uitvoeren social media strategieën                 (2014-2018)

concepten, films, teksten

 


 

inge-portret

 


 

Na jarenlang voor de publieke omroep gewerkt te hebben in verschillende functies – regisseur, programmamaker, itemmaker tv & internet – ben ik ruim tien jaar freelancer en heb een eigen studio met faciliteiten in Amsterdam. Projecten doe ik alleen of samen met anderen.

Als generalist met brede ervaring ben ik overkoepelend, analytisch, onderzoekend en creatief. Ik denk in concepten, taal en beeld. Ik ontwikkel, produceer en leid culturele transmediaprojecten, maar maak ook items, reportages, portretten en instructiefilms. Het editwerk heeft mijn sterke voorkeur. Regelmatig schrijf ik teksten, zowel educatief-functioneel-fictie. Voor verschillende online omgevingen en televisieprogramma’s heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen en uitvoeren social mediastrategieën.

Door de jaren heen heb ik gewerkt met verschillende content management systemen, de laatste jaren vooral met WordPress. Zo verzorg ik wekelijks de WordPress website van woonwerkpandtetterode in Amsterdam.

Regelmatig geef ik film-edit workshops, onder andere voor Cinema Oostereiland en ROCLeiden. Ik leidde een masterclass visuele kunstkritiek (filmessay of filmische kunstkritiek) in het Stedelijk Museum Amsterdam, in opdracht van het Mondriaanfonds en geef regelmatig les in AV-design (CMD) aan het HVA in Amsterdam.

Ik ben geïnteresseerd in beeldende kunst, film, documentaires, wetenschap en heb een sterk zwak voor het hoofd en de hersenen. Alles wat de mens drijft, ontspoort, uitlijnt en verheft heeft mijn directe aandacht.

opdrachtgevers onder andere: KRO-NCRV, NPOjournalistiek, Planbureau voor de Leefomgeving, Tropenmuseum, AFEW- international, Mediamatic, Inforsa, het KNMI, Rijksgebouwendienst, Landelijk Contact van Museumconsulenten, Hogeschool van Amsterdam, stichting Toeval Gezocht, LNVH Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren, Landschap Noord Holland, Stedelijk Museum Amsterdam, Erfgoed Noord-Holland, Volkskrant, Huis voor de Kunsten, Hollanddoc.