Achtergrond

 


 

opleiding

UVA culturele studies, publicistische variant

met Nederlands en kunstgeschiedenis als basis

HBO social media

 

skills

beheersing verschillende editprogramma’s waaronder Premiere Pro, Final Cut Pro 7 en X

verschillende videocamera’s

verschillende CMS’en waaronder WordPress

ontwikkelen van sociale media strategieën

 

werkervaring algemeen

freelance film- documentaire- item maker                                (1990-nu)

zelfstandig crossmediaproducent                                                (2007-nu)

ontwikkelen en uitvoeren social media strategieën                 (2014-2019)

film- mediaeducatie verschillende niveaus                               (2014-nu)

 


inge-portret

 


Nadat ik jarenlang voor de publieke omroep heb gewerkt in verschillende functies – regisseur, programmamaker, itemmaker tv & internet – ben ik freelancer geworden. Ik heb een eigen studio met faciliteiten in Amsterdam. Projecten doe ik alleen of samen met anderen.

Als generalist met brede ervaring ben ik overkoepelend, analytisch, onderzoekend en creatief. Ik denk in concepten, beeld en taal. Ik ontwikkel, produceer en leid culturele crossprojecten, maar maak ook items, reportages, portretten en instructiefilms. Het editwerk heeft mijn sterke voorkeur. Regelmatig schrijf ik teksten, zowel educatief-functioneel-fictie. Voor verschillende online omgevingen en televisieprogramma’s heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen en uitvoeren social mediastrategieën.

Door de jaren heen heb ik gewerkt met verschillende content management systemen, de laatste jaren vooral met WordPress. Zo verzorg ik wekelijks de WordPress website van woonwerkpandtetterode in Amsterdam.

Regelmatig geef ik film-edit workshops, onder andere voor Cinema Oostereiland en ROCLeiden. Ik leidde een masterclass visuele kunstkritiek (filmessay of filmische kunstkritiek) in het Stedelijk Museum Amsterdam, in opdracht van het Mondriaanfonds en geef regelmatig les in AV-design (CMD) aan het HVA in Amsterdam. Sinds 2019 geef ik media- en filmlessen op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Op dit moment ontwikkel ik samen met regisseur Biba Krklec een serie workshops (online of offline) voor het voortgezet onderwijs (verschillende niveaus) getiteld De Dictatuur Show. 

Ik ben geïnteresseerd in beeldende kunst, film, documentaires, democratie en heb een sterk zwak voor het hoofd en de hersenen. Alles wat de mens drijft, ontspoort, uitlijnt en verheft heeft mijn directe aandacht. In 2018 maakte ik samen met kunstenares Baukje Spaltro een lange documentaire InsideOut Panorama The legacy met als kern het gesammkunstwerk InsideOut panorama. 

opdrachtgevers onder andere: KRO-NCRV, NPOjournalistiek, Planbureau voor de Leefomgeving, Tropenmuseum, AFEW- international, Mediamatic, Inforsa, het KNMI, Rijksgebouwendienst, Landelijk Contact van Museumconsulenten, Hogeschool van Amsterdam, stichting Toeval Gezocht, LNVH Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren, Landschap Noord Holland, Stedelijk Museum Amsterdam, Erfgoed Noord-Holland, Volkskrant, Huis voor de Kunsten, Hollanddoc.